zaterdag 12 maart 2016

Grote sprongen, goede vooruitgang!

Beste Lezers,

Vorige maand, 10 maanden na de start van de bouw was het eindelijk zo ver,
en dat moet Quackels ook gedacht hebben toen ze eindelijk met het chappe, afwerken van de muren en plafonds mochten beginnen.
Ze maken er geen gewoonte van om een project bijna een jaar te laten aanslepen, maar we vinden het toch fantastisch dat we deze mogelijkheid hebben gekregen. Het gaf ons de tijd om zelf al het werk te verrichten dat je in de voorgaande post hebt gezien, en dat scheelt een aardige cent in onze portemonnee natuurlijk.

Chappe-werken.

Zodoende heeft Quackels dus een ploeg gestuurd om te chappen,
die gasten hebben mooi werk geleverd. Veel valt er niet over te zeggen.
de foto's zeggen genoeg! :-D









Op 1 of 2 van de foto's kan je zien hoe dus de chappe eigenlijk wel is, het is dan ook maar goed dat we nergens chauffage buizen gekruist hebben.
het was een heel ander zicht, een zicht waar we al lang op hadden gewacht!

Plamuren en plafonds

Na het chappe was het even wachten tot alles droog was, maar al snel stond de volgende ploeg er.
Met 6 waren ze de eerste dagen, en ze zijn in totaal wel 3 weken bezig geweest.
Ze leveren alles "schilder-klaar" af, dat wil zeggen dat er nog hier en daar een putje of bultje kan zijn dat de schilder (wij dus) nog moet bijwerken alvorens te schilderen.
Eerst had ik wat schrik dat er nog veel werk aan ging zijn maar nu ze klaar zijn ziet het er wel goed uit. Tijdens de werken waren er wat opmerkingen, maar die zijn ook meteen verholpen. Top ploeg!







De opmerkzame lezers merken op dat we nu ook binnendeuren hebben :-)
en ook balustrades op de gang.
Wij waren de kleur van de deuren (die we meer dan een jaar geleden gekozen hadden) al vergeten... . Maar zoals met alles zijn we weer tevreden met wat we gekozen hebben.

Nu het weer aan ons is ben ik alvast begonnen met de spotgaten te boren. We hadden voor de plafondwerken een plan ingetekend met elke positie van de spots, het zat er anders dik in dat we een balk gingen raken bij het boren. Dat is tot nu toe nog niet gebeurd :-D.
In de berging kon ik het niet laten om de LED down-lighters al te steken, en wat een bom licht dat die geven. Dik tevreden!





Zo dat was weer een ferme update, zo zijn jullie weer volledig mee met de ontwikkelingen ten huize Embrechts - Vantomme.

Nu gaan we verder plannen!


  • Er moet gevloerd worden in de berging zodat de ketel kan geplaatst worden
  • Er moet een grondlaag gezet worden op... heel het huis ... haha! 
  • De tuin moet aangelegd worden 
  • etc etc...

kortom:  de rust is over!

We gaan nog serieus uit onze pijp moeten komen om alles klaar te krijgen tegen het einde van de zomer... want dan ... hopen wij te verhuizen!

Duimen maar!

We horen graag wat jullie er tot hier toe van vinden.

Tips en gouden raad die jullie kwijt willen zijn altijd welkom :-)

En zoals altijd... Stay tuned!







1 opmerking: